Instant Forex Trading

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topic   Start new topic
Senarai PDA or Smartphone yg bole trading forex
 Topic Options
zainfx
post Jan 9 2011, 12:00 AM
Post #1
Newbie
*

Group: Members
Posts: 2
Joined: 8-January 11
Member No.: 7,642

Saya perkenalan semua,
Saya orang baru dalam forex dan tertarik untuk menggunakan broker insta dalam trading harian.. Banyak orang mengatakan lagi bagus bertrading gunakan PDA/smartphone. Saya rasa sudah pasti sifu2 dan otai insta kat forum ni pun ada menggunakan pda/smartphone dalam trading harian kan.. Minta bantuan tunjuk ajar dan berkongsi mengenai apakah PDA/Smartphone yang support atau boleh kita trade forex dan mungkin bole berikan senarai..
Terima kasih semua... rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
<a href="http://www.mt5.com/">&#1060;&#1086;&#1088;&#1077;&#1082;&#1089; &#1087;&#1086;&#1088;&#1090;&#1072;&#1083;</a>
 
jebat66
post Jan 9 2011, 06:18 AM
Post #2
Member
**

Group: Members
Posts: 33
Joined: 15-July 09
From: malaysia
Member No.: 70

QUOTE (zainfx @ Jan 9 2011, 07:00 AM) *
Saya perkenalan semua,
Saya orang baru dalam forex dan tertarik untuk menggunakan broker insta dalam trading harian.. Banyak orang mengatakan lagi bagus bertrading gunakan PDA/smartphone. Saya rasa sudah pasti sifu2 dan otai insta kat forum ni pun ada menggunakan pda/smartphone dalam trading harian kan.. Minta bantuan tunjuk ajar dan berkongsi mengenai apakah PDA/Smartphone yang support atau boleh kita trade forex dan mungkin bole berikan senarai..
Terima kasih semua... rolleyes.gif


cari yang pakai os window mobile



Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
taklukjagat
post Jan 9 2011, 06:40 AM
Post #3
Newbie
*

Group: Members
Posts: 15
Joined: 3-January 11
From: Kuala Lumpur
Member No.: 7,221

QUOTE (jebat66 @ Jan 9 2011, 01:18 PM) *
cari yang pakai os window mobile


Yup..memang OS Windows Mobile je leh on MT4. Yang lain lum jumpa lagi...smile.gif



Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
zainfx
post Jan 9 2011, 09:04 AM
Post #4
Newbie
*

Group: Members
Posts: 2
Joined: 8-January 11
Member No.: 7,642

Trima kasih to jebat66 & taklukjagat,
Nak tengok2 model htc la mcm ni.. os WM ni sekarang dah version 7 kan,.. boleh pakai la tu kan..ada rekomen model apa yang paling cun untuk trade guna pda/smartphone ni dari kawan2 semua?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
aku tiada nama
post Jan 12 2011, 04:42 AM
Post #5
Newbie
*

Group: Members
Posts: 3
Joined: 12-January 11
Member No.: 7,927

QUOTE (zainfx @ Jan 9 2011, 10:04 AM) *
Trima kasih to jebat66 & taklukjagat,
Nak tengok2 model htc la mcm ni.. os WM ni sekarang dah version 7 kan,.. boleh pakai la tu kan..ada rekomen model apa yang paling cun untuk trade guna pda/smartphone ni dari kawan2 semua?


Yg guna OS window mobile suggest sy ambik HTC
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
kalamsiber
post Jan 12 2011, 07:39 AM
Post #6
Newbie
*

Group: Members
Posts: 4
Joined: 12-January 11
Member No.: 7,932

dry.gif nokia N8 xleh ker? os aje?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Delima
post Mar 26 2011, 11:11 AM
Post #7
Newbie
*

Group: Members
Posts: 3
Joined: 23-July 10
Member No.: 3,459

Salam semua,

Saya pun berminat nak bertanya mengenai jenis smartphone.
Kalau saya cadang nak gunakan HTC HD 2 ok tak ? atau ada mana mana model HTC yang lain yang lebih baik.Harap dapat berikan kelebihan dan kekurangannya.

Terima kasih
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
sajaks
post Mar 30 2011, 03:34 AM
Post #8
Newbie
*

Group: Members
Posts: 1
Joined: 30-March 11
Member No.: 9,019

salam,

utk windows mobile 6.1, adakah ia compatible ?

how about android version ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
myonline
post Apr 10 2011, 09:23 PM
Post #9
Newbie
*

Group: Members
Posts: 10
Joined: 18-December 09
From: Kuala Lumpur, Malaysia
Member No.: 595

QUOTE (sajaks @ Mar 30 2011, 10:34 AM) *
salam,

utk windows mobile 6.1, adakah ia compatible ?

how about android version ?



tak lama lg mt5 dah boleh guna kat android..
mt5 tgh upgrading...



Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
 
Zakaria
post Jul 13 2011, 07:37 PM
Post #10
Newbie
*

Group: Members
Posts: 18
Joined: 14-November 10
From: KBG BATU, Pasir Mas, KELANTAN
Member No.: 5,645

QUOTE (myonline @ Apr 10 2011, 09:23 PM) *
tak lama lg mt5 dah boleh guna kat android..
mt5 tgh upgrading...

Saya guna nuvifone M10 garmin asus je, so far laju dan mantap. harga berpatutan compare dgn HTC beza dlm RM300 murah dan function lebihkurang sama je. GPS, HSDPA, WIFI, WIFI SHARING,WINDOWS MOBILE 6.5, BATERI tahan seminggu jk s/by.Memory 4GB. wINDOWS MOBILE 6.1 pun boleh guna juga, saya ada guna PDA windows mobile 6.1 Toshiba G900.



Go to the top of the page
 
+Quote Post
 

   Reply to this topic   Start new topic

        1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version   Partnership with InstaForex   Open account in InstaForex   Support InstaForex Time is now: 22nd August 2019 - 03:22 PM
Financial services provided by InstaForex Companies Group
© 2008-2019
   
InstaForexTM is a registered trademark of InstaForex Group