Instant Forex Trading

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topic   Start new topic
FOREX, NASI LEMAK DAN KOPI-O...
 Topic Options
nettsaver
post Mar 1 2011, 03:42 AM
Post #1
Newbie
*

Group: Members
Posts: 2
Joined: 25-February 11
Member No.: 8,626

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia,
Salam perkenalan untuk semua traders dan ahli forum kat sini... Untuk pengetahuan semua, saya merupakan ahli baru kat forum Instaforex ni dan di sini saya memohon keizinan semua untuk membuka thread saya di sini. Kalau di ikutkan pengalaman saya dengan Forex ni, tak adalah lama sangat. Masih banyak lagi yang saya perlu pelajari dari semua traders dan kawan semua kat sini. Sebelum ni, saya pernah terlibat dengan broker lain ( biar lah rahsia... ). Dan, sebelum ke bidang Forex, saya pernah memasuki bidang Pasaran Saham di BSKL ( sekarang ni Bursa Malaysia.. ) cuma apa yang menariknya Pasaran Saham dan Forex menggunakan Indicator yang sama..

Dan, saya akui yang saya mengambil masa cukup lama untuk belajar Forex ni, dan lebih dari setahun, hanya untuk trade DEMO account. Tetapi, dengan galakkan dari kawan2 se aliran, saya cuba untuk terus belajar kerana bagi saya, belajar Forex ni tak ada penghujungnya... Dalam keadaan Real Trade pun, kita masih perlu belajar. Banyak chapter, term dan prinsip serta hukum Forex ni yang bagi saya agak complicated dan saya perlu mendalami dari masa ke semasa. Terutama Expert Advisor (EA) dan Indicators yang kadang2 agak keliru dan 'salah tafsir'...
Dan, di sini juga saya menjemput semua para newbies, para seniors, para otai2 yang memang berpengalaman untuk memberi nasihat dan tunjuk-ajar kepada para newbies di sini untuk di jadikan tauladan dan iktibar.

Saya memohon maaf jika ada terkasar bahasa dengan apa yang saya nyatakan di sini..
Terima kasih.





Attached File(s)
Attached File  mizi002_FORUM.jpg ( 220.78K ) Number of downloads: 3
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
FB
 
nettsaver
post Mar 6 2011, 08:39 AM
Post #2
Newbie
*

Group: Members
Posts: 2
Joined: 25-February 11
Member No.: 8,626

KENAPA BERLAKU 'INVALID ACCOUNT' ?

Kenapa berlaku invalid account ? Sebab trading akaun ke ? sebab password ke ? sebab server ke ? sebab verification ke ? sebab platform ke ?
Aku pun dah naik pening dah ni.... Belum lagi pening nak trade.... tanya IB pun, dia jawab mcm dia pun tak berapa confirm jugak....
Sapa2 yang lebih arif pasal ni, tolong beri penjelasan mcm mana nak selesai masalah invalid akaun ni....

Terima kasih...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
faridisham
post Mar 17 2011, 10:28 AM
Post #3
Newbie
*

Group: Members
Posts: 17
Joined: 5-January 11
Member No.: 7,331

Biasa nye mungkin tersalah password... better post kat support forum.









Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
<a href="http://www.mt5.com/">&#1060;&#1086;&#1088;&#1077;&#1082;&#1089; &#1087;&#1086;&#1088;&#1090;&#1072;&#1083;</a>
 
jebat66
post Mar 30 2011, 11:00 AM
Post #4
Member
**

Group: Members
Posts: 33
Joined: 15-July 09
From: malaysia
Member No.: 70

QUOTE (nettsaver @ Mar 6 2011, 03:39 PM) *
KENAPA BERLAKU 'INVALID ACCOUNT' ?

Kenapa berlaku invalid account ? Sebab trading akaun ke ? sebab password ke ? sebab server ke ? sebab verification ke ? sebab platform ke ?
Aku pun dah naik pening dah ni.... Belum lagi pening nak trade.... tanya IB pun, dia jawab mcm dia pun tak berapa confirm jugak....
Sapa2 yang lebih arif pasal ni, tolong beri penjelasan mcm mana nak selesai masalah invalid akaun ni....

Terima kasih...


mungkin salah pilih server



Go to the top of the page
 
+Quote Post
 

   Reply to this topic   Start new topic

        1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version   Partnership with InstaForex   Open account in InstaForex   Support InstaForex Time is now: 22nd August 2019 - 01:01 PM
Financial services provided by InstaForex Companies Group
© 2008-2019
   
InstaForexTM is a registered trademark of InstaForex Group